fredag 3 oktober 2008

Elmoped med smart batteri


Ett nytt superbatteri som blir fulladdat på tio minuter och klarar upp till sex tusen uppladdningar det är på gång enligt tidningen NyTeknik och först ut på marknaden blir tydligen en elmoped som skall bära detta batteripack. Läs artikeln på NyTeknik

Tyvärr kommer den kosta ca 20 000:- vilket är ganska mycket för något som ser ut som en cykel. Jag tror med lite mer scooter känsla så kan det locka fler med ett sådant högt pris. Fördelen med konvertering av en cykel är ju att du kan trampa på när det visar sig att batteriet inte håller måttet eller dylikt.

Jag hoppas att detta projekt lyckas och det som är intressant är att laddningen bara tar 10 minuter, vilket gör att du kan äta en glas och sedan sätta dig på cykeln igen, beroende på vad för utrustning som behövs för att ladda dvs.


Bilden är hämtad från NyTeknik.se och rättigheterna till bilden framgår inte, men utgår ifrån att bilden är hämtad från Schwinn:s hemsida där ni även hittar ganska utförlig information om denna tillverkares cycklar. Klicka här för att komma direkt till kategorin elcyklar hos Schwinn.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är en cykel med elassistans. Eftersom man är tvungen att trampa och den inte går fortare än 25 är det en cykel, vilket medför att man inte måste ha hjälm och inte heller trafikförsäkring.