torsdag 26 maj 2011

Philips PicoPix 1430



Det finns 3 modeller av Philips PicoPix och jag har valt den mest intressanta som är Philips PicoPix 1430.

Egentligen är PicoPix 1430 den lilla picoprojektor som jag är minst nöjd med, men ändå är mest nöjd med. Låt mig förklara. Många DLP-projektorer lider av något som kallas regnbågseffekt eftersom det är en litet färghjul som snurrar inne i dom. Jag har själv inte haft så stora problem med detta syndrom, men visa är vädligt känsliga för det och när man väll upptäckt det så finns det där hela tiden. Troligtvis har Philips PicoPix en låg rotationshastighet vilket gör att regnbågseffekten blir väldigt tydligt och den stör till och med mig, men jag väljer ändå Philips PicoPix 1430 att ha i sommarstugan som drivs med solceller.


Picopix 1430 har en inbyggd mediaspelare med 2 gb internminne och räcker det inte till så är det bara att sätta i ett USB-minne med mer utrymme på genom den medföljande adapterkabeln från mini-USB till en stor USB-hona. Du kan koppla in den till datorn med VGA-adapter, den har även en kortläsare för SD-kort, inbyggda högtalare som låter förvånansvärt bra, men skulle ändå rekommendera att köra med hörlurar eller externa högtalare.Det ingår även ett litet mini-stativ och fjärrkontroll.

Mediaspelaren sväljer JPG-bilder, VOB-filer, DivX, MP4 etc utan någon konvertering och det är vad som gör Philips PicoPix till en riktigt bra picoprojektor när man kommer till mina behov. Eftersom jag vill spara ström så vill jag inte konvertera 60 minuter video i 60 minuter först genom min Laptop.

Nedan kan ni se en liten film när jag provade PicoPix 1430:





Philips PicoPix 1430

+ Inbyggd mediaspelare som klarar många format
+ Ovanligt bra högtalare (rekommenderar däremot externa)
+ Fullstor SD-läsare
+ Fjärkontroll ingår

- Bildkvaliten, färger och regnbågseffekt.
- Saknar HDMI




Slutsats: Jag är verkligen imponerad över mediaspelaren och det märks att Philips har erfarenhet av att bygga sådan utrustning. Bildkvalitén är egentligen under vad som skall accepteras vid jämförelse med konkurrenter. Projektorn fyller däremot sin funktion som en portabel liten projektor i segelbåten eller sommarhuset som saknar anslutning till 220 volt. Det är synd däremot att en produkt som lanserades under 2010/11 saknar HDMI-ingång och där är det någon som inte har tänkt till.

Inga kommentarer: