fredag 30 oktober 2009

Vinbutiken har öppnat



Jag Peder Molin som skriver på bloggen och även driver sidan fritidsliv.se har nu arbetat i över fjorton månader tillsammans med det Österrikiska företaget "Pannonische Weingärtner GmbH" och resultatet av detta är den nya moderna vinbutiken www.handlavin.se

När du handlar dina viner hos handlavin.se så är det inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms och dina varor kan levereras hem till dörren och våra priser kan man inte klaga över.

Obligatorisk 20-års gräns vid utlämning!

Butiken har svensk kundtjänst och antagligen är det jag som kommer svara i telefonen när ni ringer. Butiken är i början bara öppen för personer boendes i Stockholm men vi hoppas att kunna hitta en speditionslösning för hela landet snart.

Grüner Veltliner 57:- /flaskan

Blaufränkisch 57:- /flaskan

Eiswein 139:- /flaskan

Bag in box 139:- (3 liter)

Handlavin.se's Blogg finner ni på http://handlavin.blogspot.com

onsdag 28 oktober 2009

Det ser inte klokt ut!


Jag brukar inte vara emot nyskapande, men att bygga detta 170 meter höga hus anser jag förstör den vackra miljön som finns runt gasverket och Lill-Jansskogen. Det skall däremot bli positivt att få bort den höga stålbunken, men att ersätta den med detta???

Vist är det en stor kontrast mot de vackra tegelbyggnaderna, men det ser ju ut som F-N.

Läs artikeln på SvD.se





Även DN.se skriver om detta bygge som de flesta faktiskt verkar gilla trots mina åsikter!

Själv tycker jag att detta bygge påminner lite om bilden ifrån ett kalhygge i ryska Karelen.

När man bygger höga hus i Sverige så blir det som "Turning Torso" i Malmö eller gamla skatteskrapan i Stockholm. Det blir ett eller ett par höga hus med massa låghus runtomkring och man försöker göra något utstuderat som bara blir som trädet i mitten av kalhygget.


Bilden är från Greenpeace
http://www.greenpeace.org/finland/se/bilder-och-video/kalhygge-soanj%C3%A4rvi-karelen

onsdag 21 oktober 2009

Min solcellsbåt

Har man inte 1,5 miljoner och har råd med en Nimbus så får man nöja sig med min solcellsbåt.






Läs mitt tidigare inlägg om vad de olika delarna kostade till min elbåt

lördag 17 oktober 2009

Honda FCX Clarity vätgasbil

DN:s Lasse Swärd besöker Tyskland och får provköra Hondas vätgas bil och jag har läst om denna bil tidigare som provas genom leasing i USA i Kalifornien och tycker det är helt fantastiskt.

Det som saknas är bilar i serietillverkning och tankställen, men det finns inte så extremt mycket laddställen ännu för bra elbilar som det också är total avsaknad av. Det här är mer framtid än PRIUS och andra hybrider som fortfarande har avgasrör som emellanåt spyr ut skit.

Se även Top Gear's recension as Hondan. Top Gear är annars i vanliga fall motorprogrammet som brukar såga allt som inte låter som en hederlig bilmotor.