måndag 23 juni 2008

Östersjön dör

Jag skrev för ett par månader sedan om att Östersjön dör och fick kritik av en forskare vid namn Wombat för att vi överreagerar och att det inte alls är så illa med Östersjön och kallade det en "Klar och stark överdrift"

Idag skriver i alla fall DN.se om att sju av tio av världshavens största döda havsbottnar finns i Östersjön och jag tycker det är ett larm som vi skall ta på allvar och jag vill rekommendera den Finländska sidan "Ett rent Östersjön" där man även kan bidra med pengar till att åtminstone försöka förbättra Östersjön där även SEB är en av sponsorerna.

Eftersom jag tillbringar mycket av somrarna i Östersjön så vet jag trots att jag inte är forskare att Östersjön blir mer och mer skit av och att jag hoppas att detta kommer att förändras.

Besök "Ett rent Östersjön"
Läs artikeln på DN.se

Läs mitt tidigare inlägg "Östersjön dör långsamt"

Även SvD skriver om detta i dagens nätupplaga och hur WWF kommer dra igång en kampanj mot övergödningen. Läs artikeln på SvD.se

torsdag 12 juni 2008

Mini-ITX Strömsnål dator

Jag skrev för ett par veckor sedan om mitt strömsnåla datorbygge som bygger på en mini-itx. Nu är Fritidsliv.se uppdaterat och man hittar även information där om mitt Mini-ITX bygge.

Strömsnål dator (Fritidsliv.se)
Strömsnål dator (Alternativenergi.blogspot.com)

onsdag 11 juni 2008

Köpa begagnad bil

Något som blir mer och mer populärt är skaffa sig någon form av miljöbil. Det kan vara en bil som jag anser är mycket tvivelaktigt med drivmedlet etanol. Men det kan även vara en hybridbil, exempelvis Toyota Prius eller Honda Civic.

På bytbil.com hittar man både begagnade bilar och nya miljöbilar och dom har en bra sökfunktion.

Besök bytbil.com och titta på deras utbud av bilar i hela Sverige.

söndag 1 juni 2008

Solcells väskor

bild från http://www.voltaicsystems.com


Dagens Nyheter skriver idag om laptop-väskan som du kan ladda dina batterier till din bärbara dator. Tyvärr finns det ingen återförsäljare i Sverige för dessa.

B&H Photo i USA som jag har hört att Svenskar har beställt ifrån tidigare säljer denna solcellsväskor för laptopen för strax under 1100 svenska kronor, sedan tillkommer frakt och man måste ta reda på vad Tullverket vill ha i tullavgift eftersom man köper den utanför EU.

Märket som dom säljer heter "Voltaic" och man hittar deras hemsida på:

http://www.voltaicsystems.com/


B&H Photo och länk till väskorna hittar man här

Juicebag är också en annan produkt som DN.se skriver om som du kan ladda din telefon med och mp3 spelare som däremot känns lite dyrare i pris och kostar runt 200 dollar och uppåt, deras egna hemsida hittar man här på rewarestore.com.

Google product search är en bra sida att hitta varor i olika butiker i USA och sedan har man även Shopping.com som man automatiskt hamnar på den Brittiska sidan på om du surfar ifrån Sverige, så man får välja den Amerikanska flagan längst ner på sidan om man vill söka på produkter i USA.

Läs mer om dessa produkter i Artikeln på DN.se