onsdag 16 april 2008

Telia "SÄLJ UT!!!!"




År 2000 lanserade Björn Rosengren (S) Telia som folkaktien och Svenskar köpte ivrigt av den och trodde det skulle bli ett storklipp. Efter bara tre dagar på börsen djupdök aktien och gick under teckningskursen som var 85 kronor och en del människor ansåg sig lurade av Rosengren som även varit känd under åren för porrklubbsbesök, kallat Norge Sovjetstat etc.....

Frågan är om staten överhuvudtaget skall rekommendera oss att köpa en specifik aktie eller inte?


Nu är många upprörda däremot över att France Telecom lägger ett bud på Telia, Socialdemokrater gillar inte att statliga verk säljs ut. Så länge man inte säljer dom som folkaktier till Svenska folket och får folk att känna sig lurade, det är vad ju hela deras politik går ut på!

Under morgonen har aktien stigit med sex procent och SÄLJ ligger på 47,10, det är långt ifrån 85:- som Rosengren reade ut aktien för.

Mitt förslag är SÄLJ UT! Amortera av på statsskulden istället, det är någonting som Socialdemokraterna aldrig gillat att göra.

Sedan får man se däremot om det här bara är ett rykte, France Telecom har stora skulder och det kanske inte är så möjligt att dom har råd med en sådan här affär.

bild från E24.se

Artiklar om det eventuella köpet:

Dagens Nyheter

SvD E24
Veckans Affärer
Folkaktien blev en besvikelse - DN.se


Inga kommentarer: